Suurkeittiössä voidaan valmistella tarjoilua tai valmistaa tarjottavat eineet itse. Laitteiden käyttö ja hygieniamääräykset rajaavat kuitenkin käyttäjiksi ammattimaiset pitopalvelut tai asian hyvin osaaville tekijöille. Jääkaappi- ja pakastetilaa on runsaasti ja ruokaa voi valmistaa uuneissa ja helloilla usean henkilön voimin. Pöytätilaa on runsaasti. Lopuksi, ja miksei välilläkin, voi astiat tiskata koko seinän mittaisella tiskilinjalla.

Keskellä keittiötä on vesivaipallinen 110 litran keittokatttila , jonka vesivaipan voi täyttää sen omasta hanasta. Ruoanvalmistuksen jälkeen kattilan pesuvedet kaadetaan kattilan alla olevaan lattiakaivoon kallistamalla kattilaa veivillä.

Astioiden kuljettamiseen voi käyttää alakuvassa näkyvää hyllykköä tai seuraavassa kuvassa näkyvää kärryä. Tiskaamista nopeuttaa tiskilinjan pituus. Nostotyötä ei tarvita alinomaan, vaan suurtenkin määrien tiskaaminen onnistuu muun toiminnan oheessa. Vasemmalle jäävät pitkät työtasot (katso myös ylakuvat), joissa voi säilyttää välineitä ja käsitellä ruoka-aineita.

Työtasojen vasemmalla puolella ovat kylmäkaapit (3 kpl). Ruoka-aineita voi tuoda etukäteen varastoon ja säilyttää siellä pitojen ajan. Juomat säilyy viileinä pullokaapissa.

Keittotasoja ovat kuvan keskellä oleva 4-levynen hella, jossa on myös uuni. Tason takana on myös vanhanaikainen puuhella. Kuvassa oleva kaasyhella poistunee saneerauksen jälkeen käytöstä.

Uuneja on kolme (oikea kuva) ja niitä voi käyttää eri lämpötiloissa. Uunien yhteisteho on 14,1 kW. Keittotason uunin kanssa niitä on kaikkiaan neljä kappaletta.

Suurtalouskahvikeittimeen yhteen kattilaan mahtuu kerrallaan 10 litraa kahvia. Kun toinen pannu on tippumassa, pysyy toinen kattila lämpöisenä. Kun vielä kolmas kattila on tarjoilupöydässä, voi parhaimmillaan olla 30 litraa kahvia valmiina tarjoitavaksi. Tämän keittimen lisäksi on vielä pieni keitin 12 kupin kahvituksia varten.